Z Vánoc mi tu visí recept na můj oblíbený karamelový likér, který mě naučila moje maminka. Hotový je raz dva a je bez vajíček. Dělám ho většinou na Vánoce nebo na Silvestra, ale můžete si ho vyrobit třeba jen tak. Hodí se i jako vlastnoručně vyrobený dárek, ať už pro členy rodiny, přátelé či známé.
Ingredience:
- 0,5 l oblíbeného Rumu (postačí i Božkov)
- 30% šlehačka ke šlehání
- 2 hotová salka light
- Skleněná láhev se šroubovacím uzávěrem
Vyšší nádobu určenou na šlehání naplníme hotovým salkem, Začneme šlehat šlehačem, postupně přidáváme šlehačku a zašleháváme ji.
To stejné uděláme s rumem. Po troškách ho přiléváme a postupně zašleháváme ho do vzniklé směsi.
Pomocí trychtýře přelijeme do uzavíratelné skleněné lahve a máme hotovo. Likér uchovávejte v chladu, nejlépe v ledničce.