O webu


Vítám Vás na svém webu o vaření Srdíčková kuchařka. Dle svých zkušeností se držím toho, že jídlo bez lásky není jídlo. A přísloví říkající, že láska prochází žaludkem, je pravdivé. Vždyť, co by bylo jídlo bez lásky? Proto zkombinuji lásku s vařením a vznikne motto mé webové stránky, jenž zní:

Něco málo o mě
Kdo mě zná osobně, ten ví a netřeba popisovat. Jmenuji se Tery a pocházím z kulturně a historicky velmi pestrého kraje, bohaté gastronomie, nádherné přírody – z vinařského kraje Jižní Moravy. Jsem velkým gurmánem, jídlo doslova miluji a vaření mě baví. I když nejsem žádný velký profík šéfkuchař, fotograf nebo bezchybný spisovatel, všechny tyto tři věci se spojují v jedno. Je to něco, co se stalo mým velkým koníčkem. Rozhodla jsem se dát do toho své srdce a vytvořit tento web o vaření Srdíčkovoukuchařku. Doufám, že se Vám tady bude líbit. Můžete zde najít spoustu zajímavých, vynikajících, zdravých receptů různých druhů a chutí, nově články v rubrice blog a novou rubriku s články o bylinkách. Ráda navštěvuji restaurace, kde hledám inspiraci, čtu knihy o zdravém vaření či bylinkách. Jsem milovník italské, asijské, indické, české a středomořské kuchyně.

 

Momentálně se starám o svoji rodinu, chci pro ně vařit s láskou, aby jim jídlo chutnalo, bylo čerstvé a zdravé. Dále se věnuji psům, fotografování, cestování, sportu, knihám, tvoření, ráda zpívám a k tomu hraji na klávesy, kytaru nebo housle. Nejvíc ze všeho mě potěší, když uvařím jídlo pro svou milovanou rodinku či přátele, které jim chutná. Všichni si spolu sedneme, vychutnáváme a popíjíme k tomu víno.

Jídlo je v životě klíčem ke zdraví a k tomu, abychom dobře fungovali a měli energii. Proto pokud chceme být zdraví, mít dobrou náladu a pěknou postavu bez zbytečných diet a vážení jídla – stačí tak málo…jen dbát na kvalitní stravování, suroviny a nebýt líní obětovat nějaký ten čas přípravě výživného jídla.

Trochu historie
Jak to vlastně všechno začalo? Byla jsem přestěhovaná daleko od skvělého jídla mamky, babičky a dědy. Tím pro mě sice začalo nespočet nových dobrodružství. Ale něco mi přeci jen přeci scházelo. Bylo to domácí jídlo, na kterém jsem vyrůstala od malička. Zdravé, kvalitní, vařené s láskou.

Pro mě bylo zkrátka to nejlepší, co mohlo být a chybělo mi. Absolutně mě nebavilo neustále navštěvovat školní jídelnu nebo meníčka v restauracích, které se každý druhý týden opakovaly a nebylo tam většinou nic moc nového a někdy ani nebyly tak chutné, jak se tvářily. Mimo to jsem také chtěla žít a jíst zdravě. A proto jsem se rozhodla změnit plán a začít si vařit.


Co si uvaříš, to si taky sníš, že jo. Stejně jako, že jsi tím co jíš. Četla jsem několik knih a prošla spoustu inspirací, včetně receptů a rad od mé úžasné babičky a dědečka, kteří celý život pracovali v gastronomii jako vyhlášení kuchaři, velmi dobře se vyznají se ve všem. Od maminky jsem se inspirovala a naučila z jejich zkušeností s vařením, ale také hlavně s pečením – peče dorty, zákusy, koláčky a další dobroty.

Založení webu
V roce 2017 jsem položila základy webu Srdíčková kuchařka, předtím jsem fungovala nějakou dobu jako blog. Hlavním důvodem založení tohoto webu byla motivace naučit se lépe vařit a do budoucna se ve vaření stále a stále vylepšovat. Nakonec podat ten nejlepší výsledek a prostřednictvím svého webu se také podělit o recepty s ostatními lidmi, známými, kteří se mě kolikrát ptali, protože jim mé recepty chutnaly.
V roce 2018 a 2019 web procházel řadou změn, přesunula jsem se na cz doménu, začala se ve vaření více vzdělávat. Přibyl také instagram srdíčkové kuchařky, kde můžete najít některé recepty z tohoto webu.
V roce 2020 jsem na web přidala rubriku blog, na kterém se zaměřím na různá témata spojená se zdravím a něco málo i ze života. Další nově přidanou rubrikou jsou recepty pro děti a také bylinky s různými recepty a návody. Vznikla také fanpage projektu VŠEHOCHUŤ.


A na co se tady můžete těšit?