Moravský vrabec s kapustou

dne

Chcete si uvařit něco tradičního? Zkuste vsadit na moravského vrabce. Když jsem byla malá, vrabec patřil k mým oblíbeným jídel od babičky a dědy. Jeden z tradičních nedělních obědů, na který jsem nikdy nedala dopustit. Ptala jsem se skoro pokaždé, jak se to jídlo jmenuje a proč. Pokaždé si ze mě dělal dědeček srandu, že je to opravdový vrabec, kterého zastřelil vzduchovkou na dvoře 🙂 . Ale mě to stejně neodradilo a já jedla dál. Můj recept je upravený na zdravější variantu, hlavně pro fitness nadšence. Místo zelí jsem k masu uvařila kapustu a jako přílohové knedlíky jsem zvolila své nejoblíbenější fitness knedlíky. Recept na něj jsem na webu už sdílela – můžete ho najít ZDE. Doufám, že Vám bude chutnat.  🙂

Ingredience

  • 1 kg vepřová pečeně
  • 2-3 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • trochu řepkového oleje
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • ´vodu na podlití

Jako první si předehřejeme troubu na 200°C. Cibule oloupeme, nakrájíme na drobno, přidáme oloupaný prolisovaný česnek.

Maso omyjeme a nakrájíme asi na 3-4 cm kostky, vložíme do pekáče. Přidáme cibuli s česnekem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vše dobře promícháme.

Podlijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme pomalu asi 1,5 až 2 hodiny dokud maso není měkké.

KAPUSTA 
Igredience

  • 1 větší hlávka kapusty
  • 2-3 brambory
  • olivový olej
  • 4-5 stroužků česneku
  • kmín
  • sůl

V hrnci orestujeme do růžova na kapce oleje nadrobno nakrájenou cibulku.

Přidáme nakrájenou kapustu, Osolíme a přidáme kmín a podusíme do měkka.

Abychom kapustu zahustili, nastrouháme do ní jednu až dvě brambory a povaříme. NA závěr přidáme prolisovaný česnek a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.