Výborná glazovaná mrkev se šafránem

dne

Jako příloha ke grilovanému masu se hodí skvěle. Ale můžete si ji sníst třeba i jen tak. Hotové za chvíli. Chutná výborně a je zdravá na naše očka! 😉

Ingredience:

  • 1 kg mrkve
  • 40 g másla/ghí
  • 6 stroužků česneku
  • 35 g třtinového cukru
  • 4 snítky tymiánu
  • šafrán
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • pepř
  • růžová himálajská sůl

V hrnci si na mírném plameni rozpustíme máslo. Přidáme promáčknutý česnek s cukrem, kořením a šťávou z pomerančů.

Dále přidáme oloupanou mrkev (necháme ji kousek natě, kdo chce nemusí). Osolíme, opepříme, podusíme do měkka 20 minut.

Závěrem dejte pryč pokličku a nechte hrnec na mírném plameni asi 5-10 minut dokud nebude mrkev karamelizovaná. A pak hurá můžeme servírovat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..