Jako příloha ke grilovanému masu se hodí skvěle. Ale můžete si ji sníst třeba i jen tak. Hotové za chvíli. Chutná výborně a je zdravá na naše očka! 😉
Ingredience:
- 1 kg mrkve
- 40 g másla/ghí
- 6 stroužků česneku
- 35 g třtinového cukru
- 4 snítky tymiánu
- šafrán
- 1 lžička koriandrových semínek
- šťáva ze dvou pomerančů
- pepř
- růžová himálajská sůl
V hrnci si na mírném plameni rozpustíme máslo. Přidáme promáčknutý česnek s cukrem, kořením a šťávou z pomerančů.
Dále přidáme oloupanou mrkev (necháme ji kousek natě, kdo chce nemusí). Osolíme, opepříme, podusíme do měkka 20 minut.
Závěrem dejte pryč pokličku a nechte hrnec na mírném plameni asi 5-10 minut dokud nebude mrkev karamelizovaná. A pak hurá můžeme servírovat!