Do polévek používám zeleniky, je to zavařená kořenová zelenina – petržel, celer a mrkev nastrouhaná nadrobno. Ulehčí to hodně přípravy polévek. Navíc je domácí v BIO kvalitě. Recept na ni plánuji přidat. Místo zeleninky můžete do polévky použít pouze mrkev na kolečka nebo ji nastrouhat. Brokolicovou krémovou polévku jsem vařila po dlouhé době, když jsem na ni dostala chuť. Rozhodla jsem se, že recept přidám i na web. Tak snad Vám bude chutnat.
Ingredience:
- 1 brokolice
- máslo
- cibule
- 2 lžičky zeleninky do polévek
- smetana
- trochu mléka
- vodu
- sůl
- pepř
- sýr
- dýňová semínka
Máslo v hrnci rozpustíme, osmažíme na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme brokolici rozdělenou na růžičky. Zalijeme vodou a trochou mléka, opepříme, osolíme, přidáme zeleninku a vaříme do změknutí.
Pár menších kousků změklé brokolice vyndáme z polévky bokem na talířek. Brokolici v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem. Zbytek z talířku vložíme do polévky.
Dochutíme smetanou, pepřem, solí a můžeme podávat. Podáváme s dýňovými semínky a trochou nastrouhaného tvrdého sýru.