Jeden z mých vlastních oblíbených receptů na zdravou rajčatovou omáčku ke špagetám nebo k těstovinám. Opravdu si na ní pochutnáte a vaření zabere pouhých 20 minut. Takže, když nestíháte a můžete si uvařit něco rychlého a zdravého, co je přitom chuťově výborné a vy si na tom pochutnáte, je to přímo bomba!
Ingredience:
- olivový olej
- cibuli
- rajčatový protlak
- sýr
- 2 lžíce kečupu
- 1 malý kelímek šlehačky
- 100 g kvalitní krůtí šunky
- 1/2 citrónu
- 3-4 stroužky česneku
- 1 hrstka strouhaného parmazánu
- pepř
- sůl
- celozrnné špagety
- tvrdý sýr na ozdobu
Jako první si uvaříme celozrnné špagety dle návodu. Ne pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibulku do růžova.
Nakrájíme krůtí šunku a přidáme ji k cibulce. Lehce opečeme a zalijeme protlakem. Přidáme 2 lžíce kečupu, hrstku parmazánu a povaříme.
Po chvíli přilijeme šlehačku na vaření, opět chvíli povaříme. Potom už jen ochutíme solí, pepřem, citrónem, promačkaným česnekem.
A můžeme podávat se špagetami nebo jinými těstovinami nahoře s nastrouhaným tvrdým sýrem.