Pomazánka z červené řepy s vajíčky

dne

Opravdu neskutečně výborná zdravá pomazánka z červené řepy s vajíčky, kterou jsem dělala o víkendu s maminkou. Všichni jsme si na ní moc pochutnali, dokonce i členové rodiny, kteří moc řepu nemusí, pomazánku chválili. A tak sdílím náš výtvor na svou ♥ kuchařku a doufám, že se bude líbit a že si na něm pochutnáte stejně jako my u NÁS doma.

Hotovou pomazánku podáváme s oblíbeným pečivem. Můžou to být rýžové dietní chlebíčky, fitness chlebík, domácí chleba nebo třeba obyč rohlík z obchodu. Moc velkým příznivcem pečiva z obchodů teda nejsem. Jejich kvalita většinou moc nestojí za řeč. Proto je lepší si úpect něco doma nebo zvolit zdravější variantu. Momentálně nebyl moc čas a tak jsem si k pomazánce přikousla výjimečně kaiserku z obchodu.

V receptu jsme použili černou himalájskou sůl, která má fakt zvláštní chuť a pro recept se hodí skvěle. Bez ní by to nebylo ono. Sůl je sama o sobě opravdový zázrak, pochází z vulkánů. Je opravdu zbarvená do černa a její vůně připomíná zkažená vejce, kvůli obsahu siřičitanů. Dle ájurvédy je nejvíce prospěšná forma soli na rozdíl od té klasické, nezvyšuje v krvi obsah sodíku. Je proto doporučována lidem, kteří mají vysoký krevní tlak nebo dietu, při které nesmí moc solit. Je také prospěšná našemu trávení, zmírňuje pálení žáhy, rozpouští hleny při nachlazení, je prospěšná pro naše klouby.

Ingredience:

  • 6 vajíček od šťastných slepiček
  • 1/2 sýru lučina
  • domácí majonéza (RECEPT ZDE)
  • 1 malá nastrouhaná řepa
  • pepř
  • černá himalájská sůl dle chuti
  • červená cibule na drobno
  • 3 nakrájené kyselé okurky

Vajíčka uvaříme v hrnci natvrdo předem, abychom je neměli horké. Jak zchladnou oloupeme si je.

Do střední misky nastrouháme na jemnější části struhadla červenou řepu. Přidáme k nakrájenou červenou cibuli na jemno a smícháme.

Dále přidáme 1/2 sýru lučina, domácí majonézu, nakrájené kyselé okurky a na závěr vajíčka rozkrojené na půl a ještě jednou na půl přes délku.

Vše opatrně smícháme, dochutíme pepřem a černou himalájskou solí. A hurá můžeme podávat s pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..