Italské špagety se sušenými rajčaty a mozzarelou

dne

Vždycky jsem chtěla ochutnat sušená rajčata a když jsem si je konečně pořídila, tak jsem nevěděla, co z nich uvařit. Po dlouhém hledání inspirace jsem se rozhodla pro tento recept. Protože se mi jídlo povedlo a chutnalo, musím se o něj podělit na svém webu ♥Srdíčkové kuchařky. Je to opravdu výborný. Na italský způsob připravené špagety se sušenými rajčaty , s mozzarellou a bazalkou nahoře. Prostě mňamka a hotové za chvíli. A k tomu sklenička vína, prostě hotový food porn! A tak teď už k receptu. Přeji ať se povede a ať špagety chutnají, tak skvěle jako mě!

Ingredience:

  • špagety
  • 150 g sušených rajčat
  • 8 stroužků česneku
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 50 ml vody
  • bazalku
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • mozzarellu na ozdobu

Předem si uvaříme ve větším hrnci v osolené vodě dle návodu špagety.

Mezi tím oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zlehka na něm česnek orestujeme.

Po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata na plátky a restujte asi 1-2 minuty. Pro přípravu jsem použila sušená rajčata ve sklenici Franz Josef.

Přilijte 50 ml vody a chvíli povařte, přidejte parmazán a dobře promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a čerstvou bazalkou.

A můžeme podávat se špagetami a s mozzarellou nakrájenou na kousky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.