Vždycky jsem chtěla ochutnat sušená rajčata a když jsem si je konečně pořídila, tak jsem nevěděla, co z nich uvařit. Po dlouhém hledání inspirace jsem se rozhodla pro tento recept. Protože se mi jídlo povedlo a chutnalo, musím se o něj podělit na svém webu ♥Srdíčkové kuchařky. Je to opravdu výborný. Na italský způsob připravené špagety se sušenými rajčaty , s mozzarellou a bazalkou nahoře. Prostě mňamka a hotové za chvíli. A k tomu sklenička vína, prostě hotový food porn! A tak teď už k receptu. Přeji ať se povede a ať špagety chutnají, tak skvěle jako mě!
Ingredience:
- špagety
- 150 g sušených rajčat
- 8 stroužků česneku
- 1 hrst strouhaného parmazánu
- 50 ml vody
- bazalku
- pepř
- sůl
- olivový olej
- mozzarellu na ozdobu
Předem si uvaříme ve větším hrnci v osolené vodě dle návodu špagety.
Mezi tím oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zlehka na něm česnek orestujeme.
Po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata na plátky a restujte asi 1-2 minuty. Pro přípravu jsem použila sušená rajčata ve sklenici Franz Josef.
Přilijte 50 ml vody a chvíli povařte, přidejte parmazán a dobře promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a čerstvou bazalkou.
A můžeme podávat se špagetami a s mozzarellou nakrájenou na kousky.