Řezy Florida

dne
Chci se s vámi podělit o recept na řezy Florida dle mého gusta. Pekla jsem je k narozeninám přítele naší tety. Byl nadšeny a všichni si moc pochutnali. Proto jsem si řekla, že je škoda sem recept nepřidat. Můžete si je udělat třeba jen tak ke kafíčku nebo na nějakou tu oslavu jako já. Jsou poměrné snadné a rychlé. Taky po dlouhé době jsem zase konečně na chvíli tady. Mám nachystaných spoustu receptů, že bych mohla i vydat knihu s recepty. A tak doufám, že se sem brzy dostanu a opět něco z nich přidám. Momentálně mám, ale věcí až nad hlavu. Za tu dobu, co jsem tu nic nepřidávala se toho stalo opravdu moc, včetně nepříjemných věcí mým blízkým, jenž vyžadovali opravdu hodně času, pomoci a prostoru. Ale teď už je líp a já věřím, že bude ještě líp. Držím palce všem, co to mají podobně. Ale to i těm ostatním, kteří jsou bez problémů. Mějte se VŠICHNI krásné  🙂 a pokud recept zkusíte, tak ať se podaří. Ingredience: Na piškotový základ:
  • 5 vajíček
  • 5 lžic cukru
  • špetka soli
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • máslo na vymazání plechu
Na krém
  • rum
  • vanilkový puding
  • vanilkový cukr s pravou vanilkou
  • cukr moučka
  • 400 ml mléka
  • máslo
  • rum
Dokončení
  • bílé ledové kaštany
  • šlehačka na šlehání
  • ztužovač do šlehačky Smetana FIX
  • pár kapek rumu
  • plechovka/kompot broskví bez slupky
  Do misky naklepeme vejce, přidáme cukr a špetku soli. Vyšleháme do nadýchané pěny. Zlehka postupně vmícháme po lžících mouku. Těsto nalijeme do vymazaného plechu a pečeme do růžova. Předem si musíme vyndat z lednice máslo do krému, aby bylo změklé. Upečený piškot necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme máslový vanilkový krém. Uvaříme puding z 400 ml mléka a přidáme cukr dle potřeby a i vanilkový cukr. Ten také vychladíme. A můžeme pokračovat na přípravu krému. Máslo s dvěma lžícemi cukru vyšleháme a potom postupně přidáváme po lžících puding, vždy musíme pořádně zašlehat. Škraloup nezapomeňte oddělat, nebo bychom v krému potom měli hrudky. Puding můžete zašlehat všechen, kdo má rád víc pudingovou chuť nebo třeba jen polovinu. Záleží na Vás. Pro aroma můžete přidat trochu rumu. A ještě vanilkový cukr. Krém potom bude hezky vonět. Vychladlý piškot pokapeme trochou rumu a šťávou z broskví, které předtím necháme odkapat. Na to přijde vrstva vanilkového krému, potom broskve předem nakrájené na měsíčky a na závěr šlehačka ušlehaná se ztužovačem. Jako poslední postrouháme vrstvu se šlehačkou ledovými bílými kaštany. Necháme vychladit a hurá můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..