Špagetová dýně s masovou směsí, špenátem a parmazánem

dne

Podzim už je dávno tady a spolu s ním kolem spousta dýňových receptů. Už jste slyšeli o špagetové dýni? 🎃
Přidávám recept, který jsem z ní uvařila. Byl moc dobrý. Dýně je upečená raz, dva a můžete k ní uvařit i jinou masovou směs než tu, kterou jsem zvolila já.
Dýni jsem dostala darem od jedné známé, přímo z její zahrádky. Dá se pořídit i v supermarketech. Můžete z ní vytvořit super rychlé a chutné podzimní pokrmy.


Ingredience:

  • 1 špagetová dýně
  • Olivový olej
  • 2 česneku stroužky
  • Cibule
  • Smetana na vaření
  • Krabička listového špenátu
  • Sůl
  • Pepř
  • Parmazán
  • Kuřecí prsa

     Špagetovou dýni omyjeme, rozkrojíme na půl. Pokapeme ji zlehounka olivovým olejem.
Pečeme na 200°C dokud nezměkne.

Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji do růžova na pánvi s olivovým olejem.
Přidáme maso. Jakmile se zatáhne osolíme, opepříme. Poté opečeme do měkka.

Přidáme smetanu na vaření a parmazán nastrouhaný najemno. Chvilku povaříme,
než se nám rozpustí. Během toho mícháme, aby se jídlo nepřipálilo.

Listový špenát přidáme do pánve a zlehka necháme spolu s ním vše probublat.
Dochutíme dvěma stroužky česneku.

Hotovou špagetovou dýni necháme vychladnout. Vidličkou naškrábeme
“špagety”, servíruje na talíř společně s kuřecí směsí se
špenátem a parmazánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.