Pokud jste milovníky mořských plodů nebo byste si dali špagety s plody moře – podobné těm z večeře z dovolené, můžete si je uvařit podle tohoto receptu. Je opravdu výborný. Ale pozor, dávejte si pozor na to, aby byly plody čerstvé. Na tom taky závisí chuť jídla. Nedoporučuji je nakupovat v klasických obchodech či supermarketech. Existují prodejny, kde se na ně přímo specializují. Dají se tam koupit čerstvé, a to i když jsme od moře vzdálení několik kilometrů. Za mě doporučuji brněnskou prodejnu Ocean 24. Výběr mají bohatý, vždy voní krásně čerstvě a vypadá hezky. Tak a teď už k receptu. 🙂
Ingredience:
- 500g mražených/čerstvých plodů moře
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 100 ml červeného vína
- 1 lžička kečupu
- 500g špaget
- 1 lžička himalájské soli
- půl citronu
- voda
Špagety vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme dle návodu. Poté scedíme, necháme okapat.
Oloupeme česnek a promáčkneme. Krátce ho orestujeme na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme mořské plody, opět vše restujeme.
Zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka asi 20 min. Dochutíme citrónem a můžeme podávat se špagetami.
Na talíři ještě ozdobíme nadrobno nasekanou bazalkou a posypeme strouhaným parmazánem.