Hraběnčiny řezy v celozrnné podobě

Taak jsem tu zase 😀 😀 Hraběnčiny řezy jsou klasickým českým dezertem připravovaným s jablečnou náplní a bílkovým sněhem. Příprava nebyla úplně jednoduchá, ale výsledek stojí za to  😉 Kombinace jablek, hrušek, a vanilky je vynikající. Akorát jsem jako vždy sáhla po zdravější variantě bez bílého cukru, mouky a másla.

Ingredience

  • 450 g hladké celozrnné pšeničné mouky
  • sáček kypřicího prášku
  • rostlinný tuk
  • hrnek třtinového cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 4 žloutky
  • nastrouhaná citronová kůra

Na náplň

  • 3 hrsti máku
  • vanilkové aroma
  • vanilkový cukr
  • 6 jablek
  • 2 tvrdší hrušky
  • rozinky předem namočené v rumu
  • 4 bílky

 

Smícháme ingredience na těsto a uhněteme tuhé těsto. Třetinu dáme do ledničky. Zbytek rozválíme na plech.

Na těsto navrstvíme směs nastrouhaných jablek, hrušek, vanilkového cukru, vanilkového aroma, a rozinek. Posypeme mákem a dáme předpéct na 20 min do vyhřáté trouby na 180C. Mezitím vyšleháme z bílků sníh který navrstvíme na buchtu, nakonec nahoru nastrouháme těsto z ledničky.

Dopečeme ještě dalších 20 minut.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..