Kuřecí nudličky v omáčce z arašídového másla

dne

Stalo se někdy, že jste něco chtěli vařit a věci se záhadně vypařili z lednice? Mě se to občas stane, a proto mám vždy pro jistotu v záloze druhý recept. Nečekala jsem, že v kuchyni vykouzlím něco tak božího. Tohle se fakt povedlo. Chuťové opravdu moc výborné!!! Použila jsem burákové máslo s kousky od MyProtein, které je výborné i třeba do kaše nebo jen tak na mlsání. Mleté pálivé chilli papričky můžete do jídla přidat klidně více, hlavně ten, kdo má rád pálivé. Jako já…nojono v zimě to zahřeje, tak proč ne, i když po jejím požití máte pocit, že jste snad drak, co šlehá plameny! Tak a teď už k receptu!

Ingredience:

  • 6 lžic přírodního burákového másla MyProtein
  • 1 velká červená paprika
  • 5 lehce pálivých nakládaných chilli papriček
  • olivový olej
  • 1 menší cibule
  • 800 g kuřecího masa
  • 1 lžička sušeného mletého zázvoru
  • 2 lžička koření na čínu
  • 3 lžíce tamari sójové omáčky
  • 150 ml kokosového mléka
  • vodu
  • pepř
  • růžová himalájská sůl
  • dle chuti mletá chilli

Do horké vody vložíme hrneček s arašídovým máslem a rozpustíme ho. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, které v rozpuštěném arašídovém másle obalíme.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Opečeme na něj do růžova oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme ji jednou lžičkou sušeného mletého zázvoru. Zlehka opečeme a přidáme naložené kuřecí maso obalené v arašídovém másle. Restujeme na mírném plameni.

Jak je maso trochu měkčí, přidáme nakrájenou papriku i pálivé papričky. Přilijeme tamari omáčku, koření na čínu, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme sušenou mletou chilli papričku. Vše zamícháme, podlijeme vodou a chvíli podusíme.

Na závěr přilijeme kokosové mléko, necháme probublat. Můžeme podávat s čínskými nudlemi, těstovinami nebo s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..