Stalo se někdy, že jste něco chtěli vařit a věci se záhadně vypařili z lednice? Mě se to občas stane, a proto mám vždy pro jistotu v záloze druhý recept. Nečekala jsem, že v kuchyni vykouzlím něco tak božího. Tohle se fakt povedlo. Chuťové opravdu moc výborné!!! Použila jsem burákové máslo s kousky od MyProtein, které je výborné i třeba do kaše nebo jen tak na mlsání. Mleté pálivé chilli papričky můžete do jídla přidat klidně více, hlavně ten, kdo má rád pálivé. Jako já…nojono v zimě to zahřeje, tak proč ne, i když po jejím požití máte pocit, že jste snad drak, co šlehá plameny! Tak a teď už k receptu!
Ingredience:
- 6 lžic přírodního burákového másla MyProtein
- 1 velká červená paprika
- 5 lehce pálivých nakládaných chilli papriček
- olivový olej
- 1 menší cibule
- 800 g kuřecího masa
- 1 lžička sušeného mletého zázvoru
- 2 lžička koření na čínu
- 3 lžíce tamari sójové omáčky
- 150 ml kokosového mléka
- vodu
- pepř
- růžová himalájská sůl
- dle chuti mletá chilli
Do horké vody vložíme hrneček s arašídovým máslem a rozpustíme ho. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, které v rozpuštěném arašídovém másle obalíme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Opečeme na něj do růžova oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme ji jednou lžičkou sušeného mletého zázvoru. Zlehka opečeme a přidáme naložené kuřecí maso obalené v arašídovém másle. Restujeme na mírném plameni.
Jak je maso trochu měkčí, přidáme nakrájenou papriku i pálivé papričky. Přilijeme tamari omáčku, koření na čínu, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme sušenou mletou chilli papričku. Vše zamícháme, podlijeme vodou a chvíli podusíme.
Na závěr přilijeme kokosové mléko, necháme probublat. Můžeme podávat s čínskými nudlemi, těstovinami nebo s rýží.