Tááák a mám tady něco pro milovníky čokolády! Dobrá rada – když si děláte něco s cizrnou – nálev z ní nevylívejte. Dá se z něj totiž ušlehat skvělá pěna – třeba tato čokoládová (ale pozor samozřejmě nálev z cizrny nesmí být slaný, jinak by to moc asi dobré nebylo 🙂 ). Pěna je hotová během pár minut.Je to prostě luxusní mňamka a osvěžující, po vychlazení z lednice!!!
Ingredience:
- voda za cizrny
- 200 g roztopené kvalitní hořké čokolády
- med či jiné sladidlo
- šlehačku na ozdobu
Nálev z cizrny nalijeme do vyšší mísy na šlehání. Šleháme pár minut dokud není pěna pořádně našlehaná (že je ušlehaná poznáte podobě jakou u bílků).
v kastrůlku si rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu, necháme ji zchladnout. Přidáme do ní med, rozmícháme a poté pomalu po lžičkách přidáváme a opatrně vmícháváme do ušlehané pěny.
Hotovou čokoládovou pěnou naplníme dezertní mističky a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme ozdobené se šlehačkou.