Kynutý štrůdl


Sezóna jablíček je v plném proudu takže pro vás mám další podzimní inspiraci 🍎🍎🍏 Odjakživa miluji štrůdl, tentokrát jsem jej zkusila v kynuté ale zdravé variantě 😊

Ingredience:

Na těsto:

  • 500 g celozrnný špaldové
  • 100 g másla
  • 1 kostka kvasnic nebo sáček sušeného droždí
  • 100 g cukru (medu)
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • 200 ml mléka
  • 100 ml mléka na kvásek
  • Špetka soli
  • Vejce na potření
  • Strouhanka na posypNa náplň:
  • 8 jablíček
  • 1 vanilkový cukr
  • Med
  • Skořice

Do hrnku dáme vlažné mléko, cukr, a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.

Mouku dáme do mísy, přidáme cukr (med), rozpuštěné máslo, sůl, žloutky, mléko a kvásek. Vypracujeme těsto které necháme 1 hodinu kynout.

Jablka nastrouháme, přidáme cukr, skořici, a rozinky máčené v rumu.Těsto po vyjmutí rozvalíme, zasypeme strouhankou, dáme náplň, zavineme a přilepíme okraje.

Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 180C cca 40 minut, zkusíme špejlí zda se těsto dobře propeklo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.