Tradiční mexické jídlo. Mini tortily z kukuřičné mouky, naplněné směsí masa a zeleniny – to je tacos. Kukuřičné mohou být měkké či tvrdé (fritované). Na recept jsem si v obchodě koupila ty tvrdé (fritované), už předem vytvarované tortily tacos, které jsem potom naplnila hotovou směsí masa a zeleniny. Tacos se hodí jako oběd, svačina nebo klidně i véča. Jinak pozor, oproti těm měkkým jsou fakt pěkně křupavé. Komu to nevyhovuje, může je klidně nahradit. Ať Vám chutná! 🙂
Ingredience:
- 4 menší kukuřičné tortilly
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 50 g slaniny
- 300 g kuřecích prsních řízků
- 1 červená cibule
- 1/2 žluté papriky
- 4 ředkvičky
- hrst koriandru
- tvrdý sýr
- 1 limetka
Kuřecí maso omyjte, nakrájejte na kostičky a opečte na rozpálené pánvy s olivovým olejem.
Osolte, opepřete. K masu přidejte nakrájenou slaninu, červenou cibuli, papriku na drobné kostičky a opečte.
Tortily tacos naplníme směsí z pánve. Na závěr posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, nakrájenými ředkvičkami, koriandrem a limetkami nakrájenými na osminky.