Křupavé česnekové topinky s kuřecím masem

dne

Tyhle topinky s kuřecím masem, potřené česnekem a posypaným strouhaným tvrdým sýrem nahoře, mám opravdu moc ráda. Hodí se jako rychlá večeře nebo sváča. A jsou opravdu moc chutné, proto stojí za to je vyzkoušet.
Ale teď se Vám musím se přiznat, že jsem je celkem dlouho nevařila (i když to teď možná zní, že je vařím a jím často). Pravděpodobně to budu muset napravit. Už se nemůžu dočkat, až je ve své nové kuchyni budu připravovat! A hlavně na to, až je sním :-).Pokud se k jejich vyzkoušení odhodláte, tak přeji hodně štěstí a pak se pochlubte do komentáře, jak to dopadlo!

Ingredience:

  • 2 větší kuřecí prsíčka
  • koření kuřecí gyros
  • pepř
  • sůl
  • chleba
  • olej na smažení
  • 2-3 stroužky česneku
  • 20 dkg tvrdého sýru

Na kostičky nakrájíme kuřecí maso, opečeme na pánvi na kapce oleje. Opepříme, osolíme, přidáme grilování koření. Připravené maso na topinky si dáme bokem.

Chleba nakrájíme na plátky, osmažíme na topinky z obou stran na rozehřátém oleji dozlatova. Necháme okapat olej na talíři s ubrousky. Potom topinky potřeme stroužky česneku.

Topinky si rozložíme na plech s pečícím papírem. Poklademe kuřecím masem a nastrouhaným sýrem. Zlehka je zapečeme na 5 až 10 min. v troubě (pozor – každá trouba peče trochu jinak, ať se nám úplně neupečou! To by pak moc dobře nechutnaly).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.