Vyzkoušejte skvělou super cool BBQ marinádu se světoznámou whiskey značky Jack Daniel’s Honey. Hodí se na a všechny druhy masa (kuřecí, vepřové, hovězí, vepřové, kuřecí) a lze ji použít i na lososa či krevety. Také ji můžete použít i místo kečupu nebo hořčice k masu. Z marinády jsem byla nejenže nadšená já, ale také mé okolí. Tak s chutí do toho a ať se povede!
Ingredience:
- 1 šálek třtinového cukru
- 1/2 šálku Jack Daniel’s Honey
- 2 lžíce medu
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/2 šálku kvalitního kečupu
- 1 lžíce chilli
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 promáčknuté stroužky česneku
- 1/2 nadrobno nakrájené cibule
- 1/2 lžičky himalájské soli
- špetka pepře
Všechno smíchejte v menším hrnci a na mírném plameni mícháme do zhoustnutí (asi 10-15 minut). Ale pozor nezapomínejte míchat, jinak se může stát, že se marináda připálí.
Jakmile je omáčka zhoustlá, odstavte ji z plotny a nechte ji chvíli vychladnou. Potom můžete naložit maso, nechat ho pár hodin uležet a pak šup s ním na gril!