Marináda Jacks Daniel’s BBQ

dne

Vyzkoušejte skvělou super cool BBQ marinádu se světoznámou whiskey značky Jack Daniel’s Honey. Hodí se na a všechny druhy masa (kuřecí, vepřové, hovězí, vepřové, kuřecí) a lze ji použít i na lososa či krevety. Také ji můžete použít i místo kečupu nebo hořčice k masu. Z marinády jsem byla nejenže nadšená já, ale také mé okolí. Tak s chutí do toho a ať se povede!

Ingredience:

  • 1 šálek třtinového cukru
  • 1/2 šálku Jack Daniel’s
  • 1/2 šálku sójové omáčky
  • 1/2 šálku kvalitního kečupu
  • 1 lžíce chilli
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička kvalitní kávy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 promáčknuté stroužky česneku
  • 1/2 nadrobno nakrájené cibule
  • 1/2 lžičky himalájské soli
  • špetka pepře

Všechno smíchejte v menším hrnci a na mírném plameni mícháme do zhoustnutí (asi 10-15 minut). Ale pozor nezapomínejte míchat, jinak se může stát, že se marináda připálí.

Jakmile je omáčka zhoustlá, odstavte ji z plotny a nechte ji chvíli vychladnou. Potom můžete naložit maso, nechat ho pár hodin uležet a pak šup s ním na gril!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..