Špenát z mladých jarních kopřiv a medvědího česneku

dne

Když už máme ten zelený čtvrtek tak proč si neudělat špenát. Ale ne obyčejný, jak znáte. 🙂 Stačí pár lístků z mladých kopřiv a medvědího česneku. V mladých jarních kopřivách je velká síla a spoustu vitamínů, stejně jako v česneku. Tak hurá na to!

Ingredience:

  • Cibule
  • Olivový olej
  • 3 hrsti mladých Kopřiv
  • 1 hrst Medvědího česneku
  • 1-2 stroužky česneku
  • vajíčko
  • šlehačka na vaření
  • sůl
  • pepř
  • Brambory
  • Vajíčka ke špenátu


Brambory oloupeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Vajíčka si taky dáme vařit na tvrdo či na měkko to už je na vás.

Mezitím si připravíme kopřivy na špenát. Jako první je omyjeme. Kdo se nebojí , že se poprlí tak je může i nakrájet. Jinak pokud se bojíte, tak je můžete nechat v celku. Někdo kopřivy před vařením spaří horkou vodou, ale není to podmínkou. Opět záleží na Vás. Já je nespařuji, přijde mi to zbytečné. Omyjeme také medvědí česnek a nakrájíme ho.

.Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme medvědí česnek a kopřivy, které jsme si nachystali. Podusíme pěkně do měkka.

Potom přidáme sůl, pepř, promáčknutý česnek, přidáme rozklepnuté vejce (tím se nám špenát zahustí) a chvíli ještě chvíli povaříme. Závěrem přidáme smetanu a špenát je hotový.

Ještě zbývá scedit brambory a oloupat a omýt vařená vejce a můžeme servírovat tuhle úžasnou zdravou dobrotu!

Pokud se vám nechtějí vajíčka vařit můžete si je usmažit na volská oka.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..