Máslo z úžasného zdravého Medvědího česneku můžete ráno snídat s čerstvým chlebíkem. Můžeme ho přidat na těstoviny nebo použít na grilování k potření čerstvého masíčka nebo na ryby. Výborné a chutné máslo s pikantní chutí. To prostě musíte vyzkoušet!
Pokud chcete mít v másle víc bylinek klidně je tam šupněte, v kreativitě se meze nekladou. Můžete přidat pažitku, zelenou cibulku, řeřichu, oregano, česnek, klíčky,…atd. Prostě to, co Vám chutná.
Ingredience:
- 1 máslo
- 60 g medvědího česneku
- 1/2 lžičky soli
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, aby se s ním dobře pracovalo.
Medvědí česnek omyjeme a vložíme do nožového mixéru, přidáme změklé máslo a sůl.
Vše rozmixujeme na jemné bylinkové máslo.
Máslo dáme do formičky, krabičky nebo mističky a necháme ztuhnout v lednici.
Pokud postrádáte nožový mixér, stačí když listy medvědího česneku pokrájíte na jemno a promícháte s máslem a solí.