Luxusní pomazánka z křepelčích vajíček

dne

I když jsou křepelčí vajíčka jsou o hodně menší než ty klasické slepičí, přesto obsahují mnohem více vitamínů – 2,8 krát více vitamínu B1, 2x víc vitamínu B2, 2,5 krát více vitamínu A, 5x více fosforu, železa a draslíku. Vajíčka dále obsahují i měď, niacin, kobalt, aminokyseliny, tyrosine, či lecitin. Obsahují také Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny, které jsou příznivé pro srdce a krevní oběh. Doporučují se lidem s nízkou imunitou, zlepšují astma, krevní tlak, pomáhají i na bolest hlavy atd. Dokonce se jí i drcené skořápky, které obsahují mnoho cenných prvků (fluorid, vápník, měď, mangan, železo, zinek, křemík). Přidávají se rozdrcené do vařených jídel. Konzumace křepelčích vajíček je doporučena i těhotným. Připravila jsem si z nich pomazánku. A teď už k receptu.

Ingredience:

  • domácí majonéza (RECEPT ZDE)
  • střední cibule
  • 18 křepelčích vajíček
  • 2 lžičky Dijonské hořčice
  • 2 kyselé nakládané okurky
  • sůl
  • pepř

Vajíčka si uvaříme, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme na drobné kostičky (můžeme použít kráječ na brambory).

Smícháme je s nakrájenou cibulí na kostičky, domácí majonézou, 2 lžičkami dijonské hořčice a nakrájenými kyselými okurkami na kostičky.

Dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..