Po dlouhém náročném dnu, kdy venku pršelo a nedalo se tam jít, jsme se s přítelem rozhodli, že si uvaříme něco k večeři. Bylo několik nápadů, co si vlastně uvařit. Hlavně, aby to bylo rychlé, dobré a nenáročné.
Nakonec zvítězil tento recept na výbornou rychlou véču – Rajčatovou omáčku s kuřecím masem ke špagetám. Jídlo se moc povedlo. Občas je skvělé mít vedle sebe v kuchyni parťáka, který se v kuchyni neztratí a ještě k tomu umí výborně vařit.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsíček
- 3 větší zelené papriky
- 1 rajčatový protlak
- 8 lžic kečupu
- cibule
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bazalka
- oregano
- špagety
- 20 dkg tvrdého sýra
Oloupeme a omyjeme cibuli, nakrájíme nadrobno. Na větší pánvi si rozehřejeme olej. Na něm osmažíme do růžova cibuli.
Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme na pánev k cibulce. Opepříme, osolíme a orestujeme.
Jakmile je maso měkké, přidáme k němu nakrájenou papriku a rajský protlak. Dusíme pod pokličkou, dokud nezměkne paprika.
Přidáme prolisované stroužky česneku, kečup, dochutíme dle libosti bazalkou a oreganem. Podáváme se špagetami posypanými nastrouhaným sýrem.