Výborná domácí paštika

dne

Recept na mou oblíbenou domácí paštiku, kterou připravuji už po několikáté. Výhodou je, že víte jaké suroviny do paštiky přidáváte na rozdíl od paštiky zakoupené v obchodě. A tím si zaručeně můžete vytvořit příjemný gurmánský zážitek. Pokud máte rádi slané dobroty, tak tento recept přímo doporučuji.

Ingredience:

  • 100 g másla
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • stroužek česneku
  • pepř
  • nové koření
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl
  • drcený tymián
  • 250 g kuřecích jater
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • brusinky a mandle plátky na ozdobu
  • rozpuštěné máslo na ozdobu

  V menším hrnci rozehřejeme 50 g másla. Opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli společně s kořením – bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a česnekem.

Přidáme očištěná nakrájená kuřecí játra. Opékáme dokud nebudou lehce růžová. Pokud si nejste jistí, zda jsou hotové, rozřízněte je.

Játra dochuťte pepřem a solí. Vyjměte z hrnce bobkový list a nové koření. Rozmixujte tyčovým mixérem společně se zbývajícím máslem, šlehačkou a muškátovým oříškem.

Nyní je paštika hotová, přendejte ji do skleniček, zalijte rozpuštěným máslem a dozdobte brusinkami a plátky mandlí. Dejte ztuhnout do lednice a můžete podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..