Recept na mou oblíbenou domácí paštiku, kterou připravuji už po několikáté. Výhodou je, že víte jaké suroviny do paštiky přidáváte na rozdíl od paštiky zakoupené v obchodě. A tím si zaručeně můžete vytvořit příjemný gurmánský zážitek. Pokud máte rádi slané dobroty, tak tento recept přímo doporučuji.
Ingredience:
- 100 g másla
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- stroužek česneku
- pepř
- nové koření
- špetka mletého muškátového oříšku
- sůl
- drcený tymián
- 250 g kuřecích jater
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- brusinky a mandle plátky na ozdobu
- rozpuštěné máslo na ozdobu
V menším hrnci rozehřejeme 50 g másla. Opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli společně s kořením – bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a česnekem.
Přidáme očištěná nakrájená kuřecí játra. Opékáme dokud nebudou lehce růžová. Pokud si nejste jistí, zda jsou hotové, rozřízněte je.
Játra dochuťte pepřem a solí. Vyjměte z hrnce bobkový list a nové koření. Rozmixujte tyčovým mixérem společně se zbývajícím máslem, šlehačkou a muškátovým oříškem.
Nyní je paštika hotová, přendejte ji do skleniček, zalijte rozpuštěným máslem a dozdobte brusinkami a plátky mandlí. Dejte ztuhnout do lednice a můžete podávat.