Před rokem jsem si tuhle dobrotu dovolila vyzkoušet ve Starbucks při setkání s kamarádkou. A to nejsem žádný kafoholik, energie mám spoustu i bez ní, kávu piju opravdu velice výjimečně a to je už co říct, když na ni dostanu chuť. To potom sáhnu po nějaké dražší kvalitní, nejlépe z ověřené pražírny. Musím teda říct, že domácí dýňové Latte ☕ je chuťově daleko lepší a i kvalitnější. Použila jsem na ni dýni Hokaido ze zahrádky. A nic na tom není 😍… prostě podzimní klasika…🍁
Ingredience:
Na dýňový sirup:
- hrnek rozmixovaného dýňového pyré z Hokaido
- dva hrnky vody
- hrnek třtinového cukru
- lžička skořice
- 5 kuliček nového koření
- půl lžičky kardamonu
- půl lžičky muškátového oříšku
- vanilkový lusk
Vše svaříme cca. 5 minut, sirup přecedíme přes sítko a dáme do sklenice pro uchování v ledničce (sirup vydrží několik týdnů).
A pak si už jen kávu připravíme v kávovaru. Smícháme ji se dvěma lžícemi dýňového sirupu. Nalijeme ji do většího hrníčku na Latte. Přidáme našlehané mléko párou (kdo nemá možnost lze i menším šlehačem).
Nahoru domácí šlehačku, ozdobit trochou dýňového sirupu, skořicí a můžeme podávat…