Podzimní rizoto s kachním masem a dýní Hokaido

dne

A oblíbený podzim plný barev je zase tady. V tomto duchu jsem pojala i recept na mé vymazlené rizoto s kachním pečeným masem a hokaido dýni. Hokaido je u nás nejpopulárnější dýní a není divu, mimo to, že je chuťově výborná, podporuje imunitu a také obsahuje spoustu vitamínů – A, B, C, E, K, z minerálů železo, hořčík, sodík, zinek, draslík, sodík. Obsah betakaotenu obsažený v této dýni je mnohem vyšší v porovnání s jinými druhy zeleniny. Navíc, pokud o tom nevíte, hokaido můžete jíst i syrovou a se slupkou, v níž je právě nejvyšší obsah vitamínů. Takže radím neloupat a pořádně omýt!

Ingredience:

  • Pečené kachní maso
  • Menší Dýni Hokaido
  • Pórek
  • Cibuli
  • Olivový olej
  • Kyselou papriku
  • Sůl
  • Kmín
  • Pepř
  • Trochu vody na podlití
  • Tamari sójovou omáčku
  • Libeček či petržel
  • Sýr na ozdobu

Kachní maso osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou. Pečeme do měkka v troubě pod dvěma zavřenými pekáčky. Tím se maso krásně upeče a bude jemné a šťavnaté. Rýži uvaříme dle návodu. Já jsem si ji uvařila ve svém oblíbeném parním hrnci, na který nedám dopustit.

Než se uvaří, na olivovém oleji orestujeme do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na menší kostičky nakrájenou dýni hokaido (i se slupkou) a pórek nakrájený na kolečka. Posypeme drceným kmínem, podlijeme trochou vody, aby se zelenina nepřipálila a dusíme do měkka.

Upečené kachní maso necháme zchladnout, následně nakrájíme na kousky a přidáme na pánev k pórku a k dýni hokaido. Zlehka vše společně opečeme, dochutíme kořením a tamari omáčkou, necháme probublat.

Nakrájíme si libeček či petržel, kyselou nakládanou papriku a přidáme společně s masem a zeleninou z pánve k rýží, zakápneme trochou kyselkavé šťávy z papriky a smícháme v rizoto.

Dokončené rizoto podáváme nahoře s postrouhaným sýrem, zeleninou a majonézou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..