Snadný a rychlý italský alkoholický drink Bombardino, skvěle zahřeje. Už dlouho jsem se na něj chystala, ale pořád to nějak nevycházelo. To jsem byla na horách, pak u známých, pak zase tam či tam či jinde. No znáte to. Prostě moc věcí a míň času.
A i když jsem na cestách potkala spoustu nabídek koupit si tento drink, stejně není nad domácí. Prostě není nad to udělat si sám.
Recept je na dvě porce. Na přípravu jsem použila výborný domácí vaječný koňak od mamky, který mi dala k vánocům. Recept na něj také chystám v dohledné době postnout. Tak ať Vám chutná a moc se z toho neožerete!!! 😀
Ingredience:
- 2 dcl vaječného koňaku
- 0,8 dcl medové whisky
- 0,8 dcl mléka
- šlehačku na ozdobení
- trochu mleté chilli na ozdobení
Do menšího kastrůlku jsem nalila odměřený vaječný koňak, mléko a medovou whiskey.
Vše jsem lehce zahřála – tady, ale pozor směs nesmí začít vařit (překročit hranici 80°C).
Potom nalijte do hrníčků, ozdobte šlehačkou a posypte špetkou chilli na ozdobu.