Zapečené sýrové gnocchi s kuřecím masem a špenátem

Tenhle recept potěší milovníky sýrů, špenátu, kuřecího…. Vlastně milovníky dobrého jídla  😆 Zrovna dnes když jsem čekala na MHD přemýšlela jsem, co si uvařím na oběd. Dnes mi oficiálně skončilo zkouškové, mám volno, spolubydlící jsou v práci takže kuchyň mám jen pro sebe. Kuřecí mám ráda ale na zelenině je dělám pořád a už mi to leze krkem takže jsem se rozhodla tentokrát hodit dietu za hlavu a dát si něco “tučnějšího” 😀

Ingredience

Na 3 porce

  • 500g bramborové gnocchi
  • 300g kuřecích prsíček
  • 300g mraženého špenátu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250ml smetany na vaření
  • 1 výseč nivy
  • 200g eidamu
  • pepř
  • muškátový květ
  • sušený česnek
  • olivový olej

Nejdříve si naložíme maso. nakrájíme kluřecí prsa na nudličky, okořeníme muškátovým květem, pepřem, česnekem nakrájeným na plátky a sušeným česnekem. Se solí opatrně, tu přidejte podle potřeba raději až na závěr. Pokapeme olejem a necháme chvíli stát.

Zatím nakrájíme cibuli, zpěníme ji dozlatova, přidáme maso, a osmažíme je s cibulkou. Přidáme smetanu a špenát nalámaný na kusy a vaříme dokud maso nezměkne.

Nakonec přidáme nivu, případně omáčku dochutíme kořením. Gnocchi nasypeme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou a nahoru posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapáct na 200C 15 minut.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..