Tenhle recept potěší milovníky sýrů, špenátu, kuřecího…. Vlastně milovníky dobrého jídla 😆 Zrovna dnes když jsem čekala na MHD přemýšlela jsem, co si uvařím na oběd. Dnes mi oficiálně skončilo zkouškové, mám volno, spolubydlící jsou v práci takže kuchyň mám jen pro sebe. Kuřecí mám ráda ale na zelenině je dělám pořád a už mi to leze krkem takže jsem se rozhodla tentokrát hodit dietu za hlavu a dát si něco “tučnějšího” 😀
Ingredience
Na 3 porce
- 500g bramborové gnocchi
- 300g kuřecích prsíček
- 300g mraženého špenátu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 250ml smetany na vaření
- 1 výseč nivy
- 200g eidamu
- pepř
- muškátový květ
- sušený česnek
- olivový olej
Nejdříve si naložíme maso. nakrájíme kluřecí prsa na nudličky, okořeníme muškátovým květem, pepřem, česnekem nakrájeným na plátky a sušeným česnekem. Se solí opatrně, tu přidejte podle potřeba raději až na závěr. Pokapeme olejem a necháme chvíli stát.
Zatím nakrájíme cibuli, zpěníme ji dozlatova, přidáme maso, a osmažíme je s cibulkou. Přidáme smetanu a špenát nalámaný na kusy a vaříme dokud maso nezměkne.
Nakonec přidáme nivu, případně omáčku dochutíme kořením. Gnocchi nasypeme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou a nahoru posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapáct na 200C 15 minut.