Tohle úžasné jídlo mě naučil jeden kamarád ze střední. Chodívali jsme spolu hrát a zpívat na klavír. Vedle klavíru byla kuchyňka, odkud se skoro každý večer linula úžasná vůně jídla, po celé chodbě až k nám i do výtahu. A tak jsme si jednou řekli, že si tam něco zajdeme uvařit. Proč to nezkusit.
Jeden večer jsme nakoupili suroviny v Bille a šli na to. Mám na to naše vaření pěkné vzpomínky :D… Hlavně když jsme vařili poprvé palačinky. Ani jeden z nás to neuměl. Místo placek to byli nějaké poškubané patvary. Ale jíst se to dalo. Dokonce jeho spolubydlící nám naše palačinky pochválili. No prostě intr life… 😀
Další vaření bylo ale už lepší – tento recept. Kamarád ho měl fakt naučený na zpaměť a totálně vymakaný. Moc se mu povedl. Tohle jídlo jsme vařili ještě několikrát, až mě recept na něj naučil a to tak, že na něj nikdy nezapomenu.
Ingredience:
- cibule
- olivový olej
- kuřecí maso
- sůl
- pepř
- 2× kelímek smetany na vaření
- rýži
Postup:
Menší cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme a na pánvi s rozpáleným olivovým olejem dozlatova.
Přidáme omyté, na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme.
Jak bude maso měkké a pěkně opečené, zalijeme ho dvěma kelímky smetany na vaření. Nakonec přidáme Kari a dochutíme dle gusta. Necháme ještě chvíli probublat. A můžeme servírovat!
Podáváme s rýží, ale s bramborem taky není k zahození! 🙂