Přírodní plátek na houbách s rýží🍄😀. Nejlepší pokud máte čerstvé houby, ale pokud ne stačí sušené. Můžete místo nich použít i žampiony, ale ty nebudou mít tak výraznou chuť a vůni. Tohle jídlo vařím často v létě, když si z návštěvy z lesa přinesu čerstvé houby.
Ingredience:
- Krůtí maso nebo kuřecí
- Sůl
- Pepř
- Sójová omáčka Tamari
- Worcestrová omáčka
- bujón Würcl
- 1 hrnek vody
- Mouku
- Cibule
- Olivový olej
- Žampiony nebo houby
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a o balíme v mouce.
Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na olivovém oleji. Přidáme plátky masa a osmahneme.
Dochutíme Sójovou omáčku Tamari a bujónem. Přidáme hrst hub nebo nakrájené žampiony. Povaříme. Hotový pokrm podáváme s rýží.