Přírodní plátek na houbách

dne

Přírodní plátek na houbách s rýží🍄😀. Nejlepší pokud máte čerstvé houby, ale pokud ne stačí sušené. Můžete místo nich použít i žampiony, ale ty nebudou mít tak výraznou chuť a vůni. Tohle jídlo vařím často v létě, když si z návštěvy z lesa přinesu čerstvé houby.

Ingredience:
  • Krůtí maso nebo kuřecí
  • Sůl
  • Pepř
  • Sójová omáčka Tamari
  • Worcestrová omáčka
  • bujón Würcl 
  • 1 hrnek vody
  • Mouku
  • Cibule
  • Olivový olej
  • Žampiony nebo houby

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a o balíme v mouce.

Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na olivovém oleji. Přidáme plátky masa a osmahneme.

Dochutíme Sójovou omáčku Tamari a bujónem. Přidáme hrst hub nebo nakrájené žampiony. Povaříme. Hotový pokrm podáváme s rýží.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.