Myslela jsem si, že je možné udělat popcorn pouze v mikrovlnce. A z domácí vypěstované kukuřice mi to přišlo složité. Ale omyl! Jde to i jinak. Jednou jsem od bratra dostala kukuřici. Řekl mi: „Je to ta popcornová.“ No a já samozřejmě znejistila: „Není to moc složité?“ Řekl mi, že není a vysvětlil mi, jak se z ní dá popcorn udělat i bez mikrovlnné trouby, bez dalších složitostí s dáváním kukuřičných semínek do papírových sáčku atp. A tak jsem tomu přišla na kloub 🙂 . Jsem ráda nebo mi přijde tohle jednodušší, taky mnohem chutnější.
Ingredience:
- větší hrstka kukuřice na popcorn (lze ji sehnat např. ve zdravé výživě a podobných obchodech)
- dva silnější plátky kvalitního másla
- himalájskou růžovou sůl
Na pánvi či v hrnci na mírném stupni rozpustíme máslo. Přidáme kukuřici a zaklopíme pokličkou.
Po pár minutách uslyšíme pukání kukuřice. Jak se začne pukání zkracovat, dáme pryč ze sporáku.
Teď už jen osolíme. Nyní si můžeme zapnout svůj oblíbený film a vychutnat si skvělý domácí máslový popcorn.