Domácí slaný máslový popcorn

dne

Myslela jsem si, že je možné udělat popcorn pouze v mikrovlnce. A z domácí vypěstované kukuřice mi to přišlo složité. Ale omyl! Jde to i jinak. Jednou jsem od bratra dostala kukuřici. Řekl mi: „Je to ta popcornová.“ No a já samozřejmě znejistila: „Není to moc složité?“ Řekl mi, že není a vysvětlil mi, jak se z ní dá popcorn udělat i bez mikrovlnné trouby, bez dalších složitostí s dáváním kukuřičných semínek do papírových sáčku atp. A tak jsem tomu přišla na kloub  🙂 . Jsem ráda nebo mi přijde tohle jednodušší, taky mnohem chutnější.

Ingredience:

  • větší hrstka kukuřice na popcorn (lze ji sehnat např. ve zdravé výživě a podobných obchodech)
  • dva silnější plátky kvalitního másla
  • himalájskou růžovou sůl

     Na pánvi či v hrnci na mírném stupni rozpustíme máslo. Přidáme kukuřici a zaklopíme pokličkou.

Po pár minutách uslyšíme pukání kukuřice. Jak se začne pukání zkracovat, dáme pryč ze sporáku.

Teď už jen osolíme. Nyní si můžeme zapnout svůj oblíbený film a vychutnat si skvělý domácí máslový popcorn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..