Smetanová omáčka na špagety s jarní cibulkou

dne

Další z mých oblíbených receptů z edice “špagety”. Často je vaří moje úžasná babička♥…Jsou naprosto vynikající. Člověk si moc pochutná a milovník špaget jako já, by se jich mohl ujíst. Recept moje babička získala od jedné své známé, paní Gaby z Rakouska. V Rakousku mají moc výbornou kuchyni a některé potraviny jsou u nich dokonce více kvalitnější než v Česku. Proto tam taky jezdím nakupovat do obchodů raději. Tak a teď už pojďme k receptu!

Ingredience:

  • špagety
  • pepř
  • sůl
  • 500 ml vody
  • 1 zakysanou smetanu
  • 1/4 šlehačky na vaření
  • 15 dkg slaniny
  • 10 dkg šunky
  • mouku či jiné zahušťovadlo
  • olej
  • máslo
  • nať z jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • tvrdý sýr na posypání

Postup:

V hrnci rozpustíme dva plátky másla s trochou oleje. Nakrájíme na tenčí kostičky slaninu a šunku, opepříme a osmažíme do růžova. Potom zaprášíme moukou, opečeme ji do zlatova – POZOR míchat, míchat ať se nespálí!!!

Přelijeme vodu a povaříme pod pokličkou 15 minut. Mezi tím si můžeme uvařit špagety dle návodu.

Stáhneme z plamene, přidáme šlehačku, zakysanou smetanu – jinak by se nám totiž omáčka srazila. Dochutíme promačkaným česnekem, solí a pepřem.

Do omáčky nasypeme nakrájenou nať z jarní zelené cibulky a máme hotovo. Nať jarní cibulky obsahuje dodává omáčce šmrnc a obsahuje spoustu vitamínů, které se na jaře po zimě tělu hodí. Podáváme s hotovými špagetami a nahoře posypeme sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..