Další z mých oblíbených receptů z edice “špagety”. Často je vaří moje úžasná babička♥…Jsou naprosto vynikající. Člověk si moc pochutná a milovník špaget jako já, by se jich mohl ujíst. Recept moje babička získala od jedné své známé, paní Gaby z Rakouska. V Rakousku mají moc výbornou kuchyni a některé potraviny jsou u nich dokonce více kvalitnější než v Česku. Proto tam taky jezdím nakupovat do obchodů raději. Tak a teď už pojďme k receptu!
Ingredience:
- špagety
- pepř
- sůl
- 500 ml vody
- 1 zakysanou smetanu
- 1/4 šlehačky na vaření
- 15 dkg slaniny
- 10 dkg šunky
- mouku či jiné zahušťovadlo
- olej
- máslo
- nať z jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- tvrdý sýr na posypání
Postup:
V hrnci rozpustíme dva plátky másla s trochou oleje. Nakrájíme na tenčí kostičky slaninu a šunku, opepříme a osmažíme do růžova. Potom zaprášíme moukou, opečeme ji do zlatova – POZOR míchat, míchat ať se nespálí!!!
Přelijeme vodu a povaříme pod pokličkou 15 minut. Mezi tím si můžeme uvařit špagety dle návodu.
Stáhneme z plamene, přidáme šlehačku, zakysanou smetanu – jinak by se nám totiž omáčka srazila. Dochutíme promačkaným česnekem, solí a pepřem.
Do omáčky nasypeme nakrájenou nať z jarní zelené cibulky a máme hotovo. Nať jarní cibulky obsahuje dodává omáčce šmrnc a obsahuje spoustu vitamínů, které se na jaře po zimě tělu hodí. Podáváme s hotovými špagetami a nahoře posypeme sýrem.