To je tak, když o víkendu na vesnici není otevřený obchod 🙄 – jó někteří to určitě taky moc dobře znáte. A k vaší duši začne promlouvat chuť na majonézu kvůli tatarce. Co teď? Napadlo mě udělat si vlastní majonézu z domácího vajíčka. Není vůbec náročná, je rychlá a hlavně zdravá, oproti kupované, ve které je spousta éček, aromat, konzervantů a dalších různých k.o. věcí. Tak a teď k receptu ➡
Ingredience:
- 250 ml oleje
- 1 celé vejce
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička cukru
- 1 lžička octu
- sůl
- pepř
Do vyšší nádoby dáme všechny ingredience pro výrobu domácí majonézy.
Na dno nádoby ponoříme tyčový mixér a 5-6 sekund necháme zapnutý.
Poté pomalu táhneme vzhůru. A domácí majošku máme hotovou!!!