Zapečené rybí filé s citrónovým nádechem

dne

Super recept pro lidi, kteří mají rádi ryby bez kostí. A samozřejmě citróny! 

Ingredience:

  • 8 kostek rybího filé bez kostí
  • bílý pepř
  • sůl
  • bazalka
  • rozmarýn
  • tymián
  • 4 vejce
  • 250 ml mléka
  • 4 citróny
  • 2 chilli papričky
  • olivový olej

Jako první si předehřejeme troubu na 120°C. Rybí filé omyjeme, osolíme, opepříme, přidáme bylinky (bazalku, tymián a rozmarýn) a pár kapek citrónu.

Rybí filé vložíme do vymazaného olivovým olejem keramického plechu. Pečeme asi 15 minut.

Rozklepneme vejce, rozšleháme společně s mlékem a trochou soli. Zalijeme se vzniklou směsí.

Nahoru rozprostřeme pořádně omyté, nakrájené na kolečka citróny. A také chilli papričky na ozdobu. Vložíme zpět do trouby, pečeme pomalu a do růžova. Hotové jídlo podáváme s vařenými brambory.
Co se týká bylinek, tak ty můžete použít i čerstvé – pokud máte. Ty lépe rybu provoní.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *