Vepřová plec s citrónovo-smetanovou omáčkou

dne

Tento snadný, rychlý recept je vhodný jako oběd či večeře. Lahodné šťavnaté voňavé maso v kombinaci s citrónovou-smetanovou omáčkou dokonale zasytí hladový a mlsný žaludek. Příprava tohoto pokrmu je snadná a není nějak časově náročná (mě zabrala asi do 40 minut). Tady je recept.

Ingredience:

  • 4 plátky vepřové plece
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • růžová himalájská sůl dle chuti
  • 4 lístky bazalky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky citrónové kůry
  • 1 citrón nakrájený na kolečka
  • 3 stroužky česneku
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 smetana na vaření

Jako první si předehřejte troubu na 200°C. Maso omyjte a nakrájejte na plátky. Osolte, opepřete a potřete dvěma stroužky promačkaného česneku.

Do misky dejte mouku a obale v ní kousky masa.
Rozehřejte pánev na středním plamenu. Přidejte kousek másla a nechte rozpustit. Poté maso opečte z obou stran (z každé strany cca pět minut).

Ztlumte plamen, maso odeberte bokem někam na talířek. Do výpeku přidejte omyté nakrájené citróny na kolečka, citrónovou šťávu, citrónovou kůru, bazalku, promáčknutý česnek, bílé víno a sůl.

Vše dobře promíchejte. Maso vložte zpět do pánve. Přiklopte poklicí na 15 minut. Úplně nakonec maso znovu vyjměte, vložte na pekáč do trouby.
Smetanu a zbylé máslo vložte do pánve a omáčku nechte probublat. Maso vyndejte z trouby, vraťte do pánve a ještě chvíli povařte. A je hotovo!

Podávejte s brambory (nejlépe pečenými ve slupce).

2 Comments Add yours

  1. Tery, thanks so much for the post.Much thanks again. Really Cool. interactive online math tutorials

  2. Tery, thank you ever so for you post.Much thanks again.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *