Ananasové muffiny

dne

Tento skvělý recept na muffiny jsem poprvé vyzkoušela někdy před maturitou. Jó to byly časy. Vzpomínám si, jak jsem z toho všeho učení už byla unavená. Proto jsem se rozhodla zarelaxovat. Upéct si něco něco sladkého na nervy. Recept je jednoduchý a není nějak časově náročný.
Když byly muffiny hotové, zaprášilo se nad nimi. Mě zůstal jen jeden kousek. A to jsem upekla celkem 12 kousků.


Ingredience:

  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • vejce
  • plechovku anansu (menší kousky) + šťáva
  • 1 bílý jogurt
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1,5 lžičky prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/3 hrnku oleje
  • 1/2 ovesných vloček
  • citrónová kůra
  • vanilkový lusk
  • tatranku

Krém:

  • tvaroh
  • 1/2 šlehačky
  • 2 lžíce cukru
  • trochu vanilky
  • kousky ananasu
  • barevné „hovínka“ na zdobení

Postup: 

Předehřejeme si troubu na 180°C. suché ovesné vločky rozmixujeme, přidáme do misky společně s moukou, cukrem, práškem do pečiva, sodou. Přidáme 1/2 lžičky nastrouhané kůry z omytého citronu. Já osobně používám namletou usušenou kůru z citrónů, které jsem si přivezla z Itálie. Nevěřili byste, jak úžasně voní, narozdíl od kupovaných citrónů z našich supermarketů. Stačí jen opravdu malá špetka a provoní hodně silně. Dále přidáme trochu vanilkového lusku.

Vše důkladně promícháme. Přidáme vejce, olej, jogurt a trochu ananasové šťávy. a znovu promícháme. rozdrtíme tatranku, vždy lžičku vložíme do předem připravených košíčků v muffinové formě, úplně dospodu. Vrstva těsta přijde na rozdrcenou tatranku. Košíčky naplníme jen do 1/2 (2 lžíče těsta by měly stačit). Potom vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 150°C, 25 minut.

Mezi tím, co se nám muffiny budou péct, si připravíme krém na ozdobení. Tvaroh, 2 lžíce cukru s trochu vanilky vyšleháme. Přidáváme po trochách šlehačku (nemusí to být přesně 1/2) tak, aby krém nebyl moc řídký a ani moc hustý. Vložíme do lednice.

Na závěr, až budou muffiny vychladlé, ozdobíme je zdobítkem s tvarohovým krémem. Úplně nahoru na něj přijde ananas, potom posypeme ozdobami a klidně i trochou rozdrceného oplatku.

Dobrou chuť!!!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *