Kuře z Maďarska

dne
Ingredience:
  • Olej nebo sádlo na smažení
  • Kuřecí kousky
  • Cibule
  • Červená paprika
  • Větší mrkev
  • Petržel
  • Kuřecí vývar nebo kostka bujónu
  • Sladká paprika
  • Nové koření
  • Pepř
  • Sůl
  • Mouka na zahuštění
  • 1 Kelímek šlehačky na vaření
    •  

    Postup: 

    Zeleninu očistíme, omyjeme. Nadrobno si nakrájíme cibulku, na kolečka mrkev i petržel. V hrnci vše lehce osmahneme na rozehřátém sádle či oleji. Maso táké omyjeme, očistíme a případně nakrájíme. Přidáme ho také do hrnce a osmahneme. Zalijeme vývarem

    Přidáme kuřecí maso, nakrájenou červenou papriku, zalijeme kuřecím vývarem (bujónem), koření a vaříme se zakrytou pokličkou dokud vše nezměkne.

     
    Jakmile je maso měkké, vyndáme ho bokem na tallíř. Omáčku rozmixujeme mixérem, maso vrátíme zpět. Přivedeme k varu, zahustíme moukou s vodou a vmícháme šlehačku.
     
    Můžeme podávat s knedlíkem nebo s rýží.

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *