Čokoládovo-rybízový koláč

dne

Ingredience:

  • 150 g polohrubé mouky 
  • 500 g rybízu
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • špetku soli
  • 1 hořkou čokoládu
  • 80 g cukru moučka (nebo přírodního)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva 
  • 80 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1 kelímek šlehačky na vaření

Postup:
Vejce oddělte bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh. Uložte si ho do lednice. 
Mezi tím v malém rendlíku na mírném plameni rozpustťe čokoládu s máslem. Mouku, cukr a prášek do pečiva Vlijte žloutky a šlehačku a vše promíchejte.
Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, přidejte jemně nadrcené ořechy a opatrně vmíchejte sníh z bílků, aby zůstal nadýchaný. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy. Nahoru rozložte rybíz. Zlehka jej zatlačte do těsta. 
Pečte na 180°C přibližně 40 minut. Můžete podávat se šlehačkou nebo se zmrzlinou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *