Zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky a nudlemi

dne

Ingredience:

  • čtvrtka květáku
  • dvě mrkve
  • celer
  • cibule
  • fazolové lusky
  • kapustu
  • sůl a pepř na dochucení
  • zeleninový bujón
  • 1/2 l vody
  • nové koření
  • nudle
  • vajíčko

Na knedlíčky:

  • hrst krupice
  • 1 vejce
  • špetka soli

Postup:

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme. Dáme do hrnce s uzavřenou pokličkou vařit v 1/2 vody s rozdrobeným bujónem i s kuličkami nového koření. Vaříme asi 15 min.

Na vál si dáme krupici, vytvoříme ďůlek a do něj rozklepneme vejce. Přidáme špetku soli a vypracujeme těsto na knedlíčky. Nesmí být úplně řídké ani úplně tuhé.

Tvarujeme kuličky, aby se nám těsto na knedlíčky nelepilo na ruce, použijeme trochu krupice. Vhodíme do vařící vody, přidáme hrstku nudlí a vaříme 10 minut. Poté polévku dochutíme pepřem a solí. Můžeme podávat ozdobené s nasekanou petrželí na drobnou nebo s pažitkou.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *