Makronky

dne
Ingredience:


Těsto:

  • 3 vaječné bílky
  • 240 g cukru moučka (30 g cukru si dáme bokem, které násdledně použijeme k vyšlehání)
  • 120 g namletých loupaných mandlí nebo mandlovou mouku
  • potravinářská barviva
Krém:
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • sušené ovoce, oříšky, citrónovou kůru,…
Postup: 
Vyšlehejte máslo s cukrem. Můžete do krému přidat a jemno rozdrobené pistácie, sušené jahody, či oříšky,… Hotový krém na naplnění si můžeme zatím nechat odležet v lednici.
 
Vaječné bílky ušleháme s 30 g cukru. Mandlovou mouku nebo pomleté mandle smísíme se zbytkem moučkového cukru a prosejeme na sítě. Poté vmícháme do ušlehaných bílků s cukrem. A ještě přidáme barvivo podle libosti.
 
Na plech dáme pečící papír, můžete si předkreslit kolečka nebo si koupit (či vytisknout) předkreslenou šablonu, kterou dáte pod něj. Před pečením ji nezapomeňte vyjmout! 
 
Cukrářským sáčkem s hladkou špičkou (průměr asi 1 cm) tvoříme kolečka (snažíme se aby byla stejná. Ve většině případů to chce cvik.
 
Kolečka necháme zaschnout (nesmí lepit při doteku prstem). Vložíme je do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme 10 minut, pak snížíme teplotu na 140°C a asi 3 minuty dosušíme. Necháme vychladnout, pak je plníme krémem. Necháme 12 hodin odležet v lednici a můžeme podávat. 
Tip! Místo mandlí lze také použít lískové ořechy, vlašské, mák, mandle, arašídy, slunečnice nebo kokos.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *