Tuňáková pizza s Olivami

dne

Ingredience:

  • 5,5 hrnku hladké mouky
  • Špetka soli
  • 1lžíce cukru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1/2 g kostky čerstvého droždí
  • 1 hrnku vlažného mléka
  • Konzerva tuňáka
  • Kečup
  • Rajčata
  • Bazalka
  • Olivy
  • 20 dkg tvrdého sýra

Postup:

Jako první si vytvoříme kvásek. Vlažné mléko s vlažnou vodou promícháme. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, špetku soli. Opět promícháme.

Vykynutý kvásek vlijeme do misky s moukou, a olejem. Důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto. Pozor, ale nesmí se lepit. Těsto poté dáme na teplejší místo v kuchyni, zakryjeme utěrkou a necháme asi 30-45 minut kynout.

Jak těsto vykyne, můžeme s ním dál pracovat. Z těsta vytvarujeme tenkou placku. Potřeme kečupem, poklademe tuňákem, nakrájenými rajčaty na kolečka a olivami. Pizzu pečeme na 120°C dorůžova. Jakmile začne růžovět vyndáme ji, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme ještě 5 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *