Domácí čokoláda se sušenými jahodami a malinami RAW

dne
Ingredience:
  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • kakao
  • kakaové máslo
  • kakaovou hmotu (100% čokoládu)
  • Přírodní sladidlo (med, agávový nebo javorový sirup nebo kokosový cukr)
  • růžová himalájská sůl
  • pravá vanilka
  • sušené maliny a jahody
Postup:
Na vodní páře rozpustíme kakaové máslo, kakaovou hmotu a kokosový olej. Ale pozor nikdy nevaříme, pouze zahříváme. Teplota surovin by neměla přesáhnout 42°C.
Jakmile je vše rozpuštěno, odstavíme z plotny a  vmícháme další suroviny – kakaový prášek, sladidlo, lžičku soli a vanilku. Snažíme se aby byla hmota, co nejhladší (můžeme si pomoci mixérem 5-10 sekund).
Poté znovu zahřejeme a zchladíme (postačí přelití z hrnce do skleněné misky. Přidáme sušené jahody a maliny. Vléváme do připravených suchých formiček.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *