Kandované fialky

dne

První typ

Ingredience:

  • čerstvě natrhané fialky
  • dvě lžíce cukru
  • 120 ml vody
  • cukr krupice
  • pečící papír

Postup:

Svaříme vodu s dvěma lžíce mi cukru. Necháme vychladit. Nachystáme si pečící papír, který posypeme trochou moučkového cukru. Každou fialku namočíme do vody s cukrem a položíme na plech (upravíme hezky-aby byl pěkně vidět květ, k tomu můžeme použít např. pinzetu). Závěrem fialky pocukrujeme. Fialky můžeme sušit v troubě nebo nechat schnout tři dny na suchém místě.

Druhý typ

Ingredience:

  • bílek
  • kapka vody
  • moučkový cukr
  • fialky

Postup:

Bílek rozmícháme vidličkou s kapkou vody (nesmí být ušlehaný, musí být řídký). Namočíme v něm květy fialek (také je můžeme potřít štětečkem, ale zase tak, aby šly krásně vidět květy a byly upravené). Odkládáme je na plech poprášený moučkovým cukrem, závěrem pocukrujeme. Necháme uschnout nebo opět můžeme usušit v troubě.

Kandované fialky můžeme použít jako ozdobu dortů, cukroví, moučníků, koktejlů nebo je můžeme mlsat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *